5.49 €

PERLINIS kuskusas, Yamna, 900 g  Kuskusas – vienas iš egzotiškų Šiaurės Afrikos šalių patiekalų! Paprastai ruošiamas su ėriena, aviena, paukštiena, daržovėmis ar avinžirniais. Kuskusas tradiciškai gaminamas iš manų kruopų (gerokai rečiau – iš rupiai maltų miežių ar sorų). Kuskusas, kaip ir manų kruopos, labai greitai išverda, dėl to gali būti brinkinamas garuose. Puiki alternatyva ryžiams, makaronams, bulvėms.  Assorti.lt gurmanų prekių grupės vadovas Gerardas siūlo išbandyti perlinį kuskusą su keptu moliūgu ir chorizo dešra! Labai lengvai pagaminimas patiekalas! Paruošimas užtruks apie pusvalandį.   Patiekalui reikės:- 500 g moliūgo be odelės, supjaustyto maždaug 1 cm kubeliais,- 2 didelių cukinijų, supjaustytų maždaug 1 cm kubeliais,- 225 g perlinio kuskuso,- 1 chorizo dešros, supjaustytos plonais griežinėliais,- pusė puodelio kapotos šviežios kalendros,- 1/4 puodelio citrinos sulčių,- šaukšto itin gryno alyvuogių aliejaus (jį išsirinkite čia >>),- šaukštelis rūkytos paprikos (ją rasite čia >>). Paruošimas:1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių karščio. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi, ant jo išdėliokite moliūgo ir cukinijos gabaliukus, apipurkškite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir kepkite orkaitėje kol suminkštės, apie 20 min. 2. Kol moliūgas ir cukinija kepa, paruoškite kuskusą – į verdantį sūdytą vandenį supilkite kruopas ir maišydami pavirkite, kol kruopos suminkštės. Vandens reikia dvigubai daugiau nei kruopų, t.y., 1 puodeliui kruopų reikia 2 puodelių vandens. Nukoškite. 3. Chorizo gabaliukus apkepkite su trupučiu aliejaus. Nuolat maišykite. Kepkite, kol dešros gabaliukai įgaus skanią auksinę spalvą.  4. Dideliame dubenyje sumaišykite kuskuso kruopas, moliūgą, cukiniją, apkeptą chorizo. Atskirame indelyje suplakite citrinos sultis, aliejų ir rūkytą papriką. Užpilkite padažą ir atsargiai išmaišykite. Skanaus!
Gamintojas: YAMNA
SKU: 260105007126