1.69 €

 Kruopos Bulgur smulkios, Duru,500g Bulgur yra iš kviečių grūdų pagamintos kruopos, labai populiarios Šiaurės Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Vidurio Azijoje. Kruopos ruošiamos verdant kviečių grūdus vandenyje ir vėliau juos džiovinant. Tokiu būdu kviečio grūdo vidus tampa stiklo kietumo! Po to kviečiai sudrėkinami, kad suminkštėtų sėlenys – išorinis grūdo sluoksnis. Grūdai tuomet malami taip, kad atsiskirtų sėlenys ir grūdo gemalas, o grūdo endosperma subyrėtų į stambokas kruopas. Gautas rezultatas yra maistinga kviečių forma, kuri gali būti saugoma labai ilgai, o išverda palyginus labai greitai – bulgur.Stambios bulgur kruopos yra naudojamos kaip ryžiai ar kuskusas: virtos vandenyje ar garuose tinka bet kokiam skystam patiekalui, plovams, troškiniams ar salotoms, kepinių įdarams, o smulkios bulgur kruopos tinka ruošti vegetariniams maltinukams, kotletams, košėms ar saldiems pudingams. Paruoštos bulgur kruopos yra riešutų skonio, ilgiau kramtomos, pagal maistingumą turtingesnės už ryžius ar kuskusą, turi daugiau maistinių skaidulų, baltymų, vitaminų ir mineralų: sudėtyje yra daug kalcio, fosforo, geležies. Paruošimas: 1 dalis bulgur kruopų ir 2 dalys vandens. Užvirinama ir virti apie 15 – 20 minučių.  Sudedamosios dalys: kietieji kviečiai.
Gamintojas: DURU
SKU: 360105001427